Hallittu muutto vai kallis kaaos?

Vastaanotetun rakennuksen sisäilman laatu ja tilojen puhtaus voivat kärsiä puhtausluokan P1 kohteessakin, jos muuton puhtaudenhallintaa ei suunnitella ja toteuteta huolellisesti. Sisäilmakohteissa vanhojen tavaroiden hallitsematon siirto mikrobivaurioituneista tiloista uusiin tiloihin vaarantaa Puhtausketjun® ja virheiden korjaaminen ylläpitovaiheessa on kallista ja hankalaa.

TPA Andersson Oy:n muuton puhtaudenhallinnan palvelumallin tavoitteena on säilyttää ja ylläpitää Sisäilmastoluokitus 2008 (RT 07- 10946) mukaisen puhtausluokan P1 laatutaso rakennuksen muutto- ja käyttöönottovaiheessa. 

Onnistuneella muuton ennakkosuunnittelulla ja toteutuksella tuetaan kiinteistön ylläpidon sujuvaa käynnistymistä, estetään uusien pintojen likaantuminen tai vaurioituminen muuton aikana sekä varmistetaan, että toiminta uusissa tiloissa alkaa kitkatta. Muuton puhtaudenhallinnan tehtävä- ja vastuulistat on syytä tehdä huolella ja määritellä mm. kuka vastaa käyttöönoton aikana ylläpitosiivouksesta ja kiinteistönhuollosta, kuka pakkaa, puhdistaa ja asentaa vanhan ja uuden irtaimiston, mikä on koko prosessin aikataulu, mitkä tehtävät ovat käyttäjäasiakkaiden vastuulla tai kuka vastaa muuton ja ylläpidon kustannuksista. Tarjoamme muuton puhtaudenhallinnan suunnittelun ja koulutuksen lisäksi myös tilojen puhtauden arviointia ja ohjausta käyttöönoton aikana.

Lisätietoja palvelustamme toimitusjohtaja Tarja Andersson puh. 050 401 5645 tai tarja.andersson@tpapalvelut.fi